#
Verzekeringen

Pas uw verzekeringen aan op maat van uw situatie

23 februari 2017

Ben je net gaan samenwonen, ben je recent getrouwd of scheiden jullie wegen? Vergeet dan niet je verzekeringsportefeuille grondig onder de loep te nemen. Een gezin heeft doorgaans een heleboel verzekeringen lopen. Denk maar aan een auto-, een brand-, een levens- en een familiale verzekering. Je kan dan oververzekerd, dubbel verzekerd, onderverzekerd of soms zelfs helemaal niet meer verzekerd zijn.

Enkele voorbeelden:

  • Als partners gaan samenwonen, wijzigt hun inboedel. Een van beide inboedelverzekeringen wordt overbodig, en de andere moet worden aangepast.
  • Als partners geregeld elkaars wagen gebruiken, is het verstandig de verzekeraar te melden dat de ander medebestuurder wordt.
  • De familiale verzekering (BA-privéleven) dekt de aansprakelijkheid van alle huisgenoten als schade wordt veroorzaakt aan derden. Staat de familiale verzekering bij een scheiding op de naam van de partner die weggaat, dan mag de ander niet vergeten zelf een familiale verzekering af te sluiten.
  • Als partners die gaan trouwen of samenwonen een hospitalisatieverzekering hebben, kunnen ze overwegen toe te treden tot de hospitalisatieverzekering van hun partner, als de waarborgen beter zijn en de prijs lager is.

We helpen je graag om je verzekeringsportefeuille te ontrafelen, te verhelderen en te optimaliseren. Zo kunnen we samen problemen voorkomen en de efficiëntie verhogen. .

Contacteer ons dus gerust wanneer er zich een verandering in je leven voordoet en we helpen je graag verder!